Az Ipoly folyón át menekültek haza Szlovákiából a nógrádi színesfém tolvajok

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt négy észak-nógrádi férfi ellen, akik egy szlovák telephelyről loptak fém-alkatrészeket, majd a zöldhatáron át menekültek haza a szlovák csendőrök elől.

A vádirat szerint a határmenti településen élő vádlottak bementek a szlovákiai Dolinka település külterületén található öntöző- és szivattyútelepre, és onnan ellopták egy villanymotor réz tekercselését. Az elkövetők azt még aznap egy magyarországi színesfém-átvevőhelyen 96 000 forintért értékesítettek.

Néhány nappal később visszatértek a telephelyre, ezúttal már egy talicskát is magukkal vittek, abban kíséreltek meg ellopni villanymotorhoz tartozó vasból készült gépalkatrészeket, burkolati elemeket, valamint egy kapcsolószekrény borítását.

Ez alkalommal a szlovák csendőrök észrevették és megpróbálták elfogni őket, a férfiak azonban a lopott árukat hátrahagyva az Ipoly folyón keresztülvágva átmenekültek Magyarországra.

A férfiak által ellopott réz- és vasalkatrészek fémkereskedelmi engedélyköteles anyagok, így a Balassagyarmati Járási Ügyészség nemesfémre elkövetett lopás bűntettével vádolta meg őket. Mindannyiukkal szemben felfüggesztett szabadságvesztés és vagyonelkobzás az ügyészi indítvány.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !