Szándékosan hagyta éhen pusztulni a kutyáját egy borsodi nő

Az Encsi Járási Ügyészség állatkínzás bűntette miatt emelt vádat egy nő ellen. Az elkövető elköltözött a házából, azonban a kutyáját egy melléképületben, lánccal megkötve magára hagyta, nem etette, így az állat éhen pusztult.

A vádirat szerint a nő 2023 júliusának elején, a borsodi kistelepülésen lévő házát értékesítette. A vádlott elköltözött, azonban a melléképületben lánccal megkötve hagyta a nagytestű kutyáját. A nő nem gondoskodott az állat megfelelő mennyiségű és minőségű élelmezéséről, nem adott neki ivóvizet.

A kutya megtalálásakor annak szemét gyulladás okozta váladék borította, a szoros nyakörv miatt a nyakán seb keletkezett, mely kifekélyesedett, lárvák voltak rajta, az ivóvíz és ételhiány miatt kiszáradt állapotban volt, illetőleg vészesen lesoványodott.

Az állat éhezése, a nyakon lévő fekélyes bőrgyulladás komoly fájdalommal járt, különös szenvedést okozott az állatnak. Az állatorvosi kezelés ellenére is a tartós ivóvíz- és takarmányhiány miatt a kutya elpusztult.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben - tárgyalás mellőzésével -  felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !