Százmillió forinttal húzott le egy házaspárt egy magát ügyvédnek kiadó bűnöző

A Győri Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki magát ügyvédnek kiadva, ingatlanügynöki tevékenységre hivatkozva 333 000 eurót vett át a sértett házaspártól.

A vádirati tényállás szerint az elkövető - aki jelenleg hét éves szabadságvesztés büntetését tölti - 2018. évben vett át 104 610 000 forintnak megfelelő eurót ismerőseitől, egy házaspártól. Nekik azt állította, hogy ügyvédként dolgozik, és ingatlanügynöki, valamint befektetési tevékenységéből származó nyereségéből az átvett összegen felül 20 % jutalékot fizet a sértetteknek.

A férfi sem az átvett összeget nem fizette vissza, sem jutalékot nem fizetett a mai napig a sértett házaspárnak.

Az elkövető – állításával szemben - sem ügyvédi, sem ingatlan forgalmazással kapcsolatos, sem más befektetési és betét kezelési tevékenységet nem végzett, az ehhez szükséges engedélyekkel nem is rendelkezett.

A férfi már az összeg átvételekor – az általa hasonló módon elkövetett bűncselekmények miatt – büntetőeljárás hatálya alatt állt.

Az ügyészség a férfit két rendbeli folytatólagosan elkövetett különösen nagy kárt okozó csalás bűntettével vádolta meg. Vele szemben  - bűnösségének megállapítása esetén – 12 év szabadságvesztés is kiszabható.

A férfi vagyonára nézve korábban zár alá vétel elrendelésére került sor.

Az ügyben a döntést várhatóan a Győri Járásbíróság fogja meghozni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !