Öt évvel enyhébb büntetést kapott a férfi, aki egy embert megölt, egy másikat pedig félholtra vert

Ügyészi fellebbezés ellenére a bíróság enyhítette annak a férfinak a büntetését, aki az egyik sértettet életveszélyesen bántalmazta, míg évekkel később egy másikat megölt. 

Két társaság 2017 nyarán, italozás közbe szóváltásba keveredett. Ketten dulakodtak, de sikerült többször szétválasztani őket. A vádlott azonban a sértetti társaság után vetette magát, és kezében egy kettétört karóval „Most megdöglötök!” felkiáltással nagy erővel fejbe verte a legközelebb álló sértettet, aki eszméletét vesztve a földre zuhant. Ekkor a többiek lefogták a vádlottat, birkózni kezdtek, melynek a kiérkező rendőrök vetettek véget. Társa még ekkor is támadólag lépett fel, őt a rendőröknek kellett lefogniuk, miközben a vádlott elmenekült. A sértettnek életveszélyes sérülései keletkeztek.

A vádlott 2021-ben, ittas állapotban cigit kért egy társaságtól, s a nemleges válasz miatt agresszívvá vált. Verekedést kezdeményezett, azonban sikerült őt a földre vinni. Felszólították, hagyja abba ezt a viselkedést, majd a téren szolgálatot teljesítő rendőrök segítségét kérve elzavarták a helyszínről. A vádlott ebbe nem nyugodott bele, visszament a társasághoz egy vasrúddal a kezében, és fenyegetőzött, hogy „megöllek titeket”. Felszólították, hogy hagyja abba a fenyegetőzést és távozzon, de hiába próbálták elvenni tőle a vasrudat is,  nagy erővel fejbe vágta a sértettet, aki az ütés következtében összeesett, majd néhány nappal később elhunyt.

A Fővárosi Törvényszék az elkövetőt több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt - mint visszaesőt - 20 év fegyházbüntetésre ítélte.

Az ügyész a vádlott terhére súlyosításért – határozatlan idejű szabadságvesztés kiszabása –, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A Fővárosi Ítélőtábla a minősítést helyesnek találta, a büntetés súlyosítására irányuló fellebbezéssel azonban nem értett egyet, és az elkövető büntetését 15 évre enyhítette.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !