Bliccelők verték meg a jegyellenőröket Miskolcon

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt két férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt. Az elkövetők menetjegy nélkül utaztak a villamoson, majd az intézkedő jegyellenőröket a megállóba érve ököllel ütlegelték.

A vádirat szerint a vádlottak Miskolcon a villamoson utaztak, és a jegyellenőr többszöri felszólítása után kiderült, hogy nincs menetjegyük. A megállóban a férfi intézkedni akart, azonban az egyik vádlott az ajtóban álló sértettet alkarjával arrébb tolta és kilökte a szerelvényből. A sértett elvesztette az egyensúlyát, és a vádlott ruházatába kapaszkodott, ekkor a másik elkövető többször ököllel az arcát és a fejét megütötte, majd a társa is megütötte.

A sértett próbált védekezni, lehajtotta a fejét. A segítségére igyekezett a kolléganője, aki az egyik férfit vállánál fogva próbálta eltolni, aki viszont ököllel a fülére ütött.

A jegyellenőrök - akik közfeladatot ellátó személynek minősülnek - 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Az ügyészség a különös visszaeső vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, büntetlen társával szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !