Nem tudta feldolgozni a szakítást, fegyvert tartott volt élettársa fejéhez egy férfi Borsodban

Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen súlyos testi sértés bűntette és más bűncselekmények miatt. Az elkövető volt élettársát bántalmazta, gáz-riasztó fegyvert tartott a fejéhez lelövéssel fenyegetve. Máskor videóhívással közvetítette, amikor a nő lakása berendezési tárgyait fejszével megrongálta.

A vádirat szerint a férfi élettársi kapcsolata megszűnt, ezt nem tudta feldolgozni, A férfi 2023 januárjában volt élettársának hangüzeneteket küldött, melyekben őt és édesapját megöléssel fenyegette. Az elkövető a hónap végén, reggel megjelent volt élettársa borsodi településen lévő házánál, majd szóváltást követően a hajánál fogva földre húzta, fején többször megütötte, körömvágó ollóval próbálta szurkálni, de a nő védekezett. A vádlott ezután az autójából behozott egy gáz-riasztó fegyvert, a nőt hajánál fogva ismét földre rántotta, belerúgott, a fegyvert fejéhez szorítva azzal fenyegette, hogy lelövi.

A bántalmazás közben a nő töréssel járó sérülést  szenvedett.

A vádlott 2023 március elején, reggel ismét elment az ingatlanhoz, de a sértett nem volt otthon. A férfi videóhívást kezdeményezett és azzal fenyegette a nőt, hogy végig nézheti, amint a gépkocsijával az édesapját elüti. A telefonnal azt is közvetítette, hogy egy fejszével betörte a ház bejárati ajtaját, amit tokostól beszakítva jutott be az épületbe. Az elkövető a lakásban a fejszével összetörte a gázsütőt, kanapéágyat, konyhabútort, LED tévét, szekrényt, továbbá megrongálta a laminált padlót és a kerámia padlóburkolatot is.

Az ügyészség a büntetett előéletű, letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott korábbi felfüggesztett börtön büntetésének végrehajtása elrendelésével.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !