LMP: kamerarendszerre, új HÉV-szerelvényekre, járatsűrítésre lenne szükség ahhoz, hogy valódi alternatíva lehessen a HÉV-közlekedés

Az LMP szerint emelni, javítani kell a HÉV-közlekedés színvonalát, mert csak így érhető el, hogy ezt a közlekedési formát többen válasszák - mondta az ellenzéki párt szóvivője online sajtótájékoztatóján.

Gál József hangsúlyozta, a HÉV a budapesti agglomeráció legfontosabb közlekedési eszköze, amelynek fejlesztése és biztonságossá tétele valódi "zöld alternatívát" nyújtana az autós közlekedéssel szemben.

Az LMP szerint kamerarendszerre, új HÉV-szerelvényekre - ezek megérkezéséig a meglévők felújítására -, illetve járatsűrítésre lenne szükség ahhoz, hogy valódi alternatíva lehessen a HÉV-közlekedés. A HÉV fenntartása állami feladat, ezért a kormánynak ezeket a feladatokat sürgősen el kell végeznie - jelentette ki.

A folyamatos dugókra utalva úgy fogalmazott: "ha nem fejlesztjük kellő mértékben az elővárosi közösségi közlekedést - amelynek egyik alappillére a HÉV -, akkor a helyzet nem is fog változni."

Az LMP ezért arra szólítja fel Lázár János építési és közlekedési minisztert, hogy ne büntesse tovább az agglomerációban, a fővárosban közlekedőket és a HÉV-et használó embereket, hanem azonnal kezdje el a fejlesztéseket. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !