Közel két és fél millió forint értékben károsította meg volt munkaadóját egy kállói férfi, azonban volt más is a rovásán

A pásztói rendőrök őrizetbe vettek egy 26 éves kállói lakost, aki volt munkaadóját közel két és fél millió forint értékben károsította meg, azonban volt más is a rovásán.

A férfi 2023. december közepéig egy cégnél dolgozott mint gépkocsivezető, ahol a járműhöz tartozó üzemanyagkártyához is hozzáfért. Munkahelyének elvesztését követően döntött úgy, hogy a tankolókártyát megtartja és magával viszi. Azt azonban nem emléknek szánta, mivel két héten keresztül különböző autókba több mint négyezer liter üzemanyagot tankolt két és fél millió forint értékben - írta a police.hu.

Megalapozott a gyanú arra is, hogy a férfi más bűncselkeményeket is elkövetett, azonban ekkor már nem volt egyedül. 17 éves társával ez év februárjában Palotás községben egy családi ház előtt álló, nyitott járműbe ült be, és ott értékek után kutatott, azonban a sértett észrevette ténykedésüket, ezért onnan üres kézzel kellett kereket oldaniuk.

Ez nem vette el a két elkövető kedvét a bűnözéstől, mert még ugyanezen a napon szintén erről a településről vittek el egy nyitott járművet, amivel Erdőkürtön lerobbantak, így azt egy ismerősüknek értékesítették.

A pásztói nyomozók a 26 éves férfit csalás bűntett, továbbá őt és 17 éves társát lopás bűncselekmények miatt hallgatták ki, elismerték a cselekmények elkövetését. A hatóság tagjai őrizetbe vették a két férfit, és kezdeményezték az idősebb letartóztatását.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !