Halálra vertek, majd elástak egy hajléktalant Zalaegerszegen

Két gyanúsítottat letartóztatott a Zalaegerszegi Járásbíróság a Zalaegerszegen holtan talált férfi négy hónappal ezelőtti halálra verése és elásása ügyében, harmadik társukat azonban még keresik.

A Zala Vármegyei Főügyészség az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, halált okozó testi sértés bűntette miatt indítványozta annak a két férfinak a letartóztatását, akit hétfő este vettek őrizetbe a rendőrök. A  21 éves zalaegerszegi és a 32 éves nemesapáti férfi - elfogatóparanccsal keresett harmadik társukkal közösen - tavaly novemberben Zalaegerszegen, az egykori szennyvíztelep területén halálra verték, majd elásták hajléktalan ismerősüket.

A három ittas férfi, miután összeszólalkoztak ismerősükkel, bántalmazni kezdték, többször megütötték, megrúgták és megtaposták őt. Az egyik gyanúsított egy nagyjából 120 centiméteres, öt-tíz centiméter széles fa deszkával többször megütötte a férfi fejét és testét.

A sértett a bordáit és a tüdejét ért súlyos sérülések miatt, légzési-keringési elégtelenség következtében a helyszínen meghalt. A támadók ezután a telep melletti területen elásták a holttestet, amelyre négy hónappal később, hétfő este talált rá egy hajléktalan férfi. A gyanúsítottak közül kettőt a rendőrök a bejelentés után néhány óra alatt elfogtak.

A Zalaegerszegi Törvényszék közleménye szerint az ügyészi indítványt megalapozottnak tartva a Zalaegerszegi Járásbíróság nyomozási bírája 30 napra elrendelte a két férfi letartóztatását a szökés, elrejtőzés, valamint a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt.

A gyanúsítottak és a védőik fellebbeztek, így a végzés nem jogerős.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !