Összesen 50 millió forintot csalt ki áldozataitól egy 52 éves budapesti férfi

Eddig több mint száz sértett, és 50 millió forint a kicsalt anyagi kár. A balatonfüredi nyomozók egy csalássorozat felgöngyölítésén dolgoznak.

Egy sértett 2024. január 30-án tett feljelentést csalás miatt, mert az alkalmi ismerőse azt ígérte neki, hogy jutányos áron szerez elektronikai cikkeket. Azonban hiába utalta át neki az összeget, a műszaki gépeket nem kapta meg.  

A hölgy az év elején elutalta ismerősének a több mint 1 millió forintot, ám a férfi a többszöri felszólítás ellenére sem teljesítette az árubeszerzést, de az összeget sem utalta vissza.

A nyomozás során kiderült, hogy az elmúlt fél évben Zala, Komárom-Esztergom, Pest, Békés vármegyében is hasonló módszerrel követtek el csalásokat több millió forint kárt okozva.

A nyomozók március 5-én hajnalban budapesti lakásán fogtak el egy 52 éves férfit. Az ingatlanjában tartott kutatás során pénzt és több pénzintézet által kiállított bankkártyát találtak a balatonfüredi rendőrök, melyeket lefoglaltak.

Elfogása után a Balatonfüredi Rendőrkapitányságra állították elő a csalót, kihallgatták, és őrizetbe vétele mellett kezdeményezték letartóztatását.

A balatonfüredi nyomozók várják azon sértettek jelentkezését, akiket hasonló módon csaptak be az elmúlt hat hónap során!

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !