3,5 millió forintért megvette a barátja párját, majd halálra verte a több pénzt akaró riválisát

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a halált okozó testi sértés bűntette valamint emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt 7 év börtönbüntetése ítélt elkövető büntetésének helybenhagyására tett indítványt.

Az ítélet szerint a férfi a 2019-ben ismerkedett meg a párral, gazdálkodásukat rendszeresen segítette. Az elkövető a férfival összebarátkozott, míg annak élettársával egymásba szerettek.

A szerelmi viszonyról tudomást szerző férfi a barátjának felajánlotta, hogy fizetség ellenében élettársát elengedi vele. A férfi 2021. áprilisában 3,5 millió forintot adott a barátjának, aki további összeget követelt. Ennek nyomán szóváltásba és dulakodásba keveredtek, mely során a férfi egy vascsővel legalább kétszer, nagy erővel fejen ütötte barátját, aki a bántalmazás következtében az életét vesztette.

A férfi az áldozat holttestét autóval elszállította, és ismeretlen helyre rejtette. A hazaérkező nőnek azt mondta, hogy volt élettársát ismeretlen személyeknek adta át, hogy gondoskodjanak a végleges eltüntetéséről. Ezután megkérte a nőt, hogy tegyen a rendőrségen valótlan bejelentést a férfi eltűnéséről. Az így elindult körözési eljárásban azonban kiderült, hogy a férfi és a nő vallomása valótlan volt.

A Szegedi Törvényszék a vádlottat halált okozó testi sértés bűntettében valamint emberkereskedelem és kényszermunka bűntettében mondta ki bűnösnek és ezért 7 év börtönbüntetésre továbbá 7 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet ellen a férfi és a védője jelentett be fellebbezést felmentés és enyhítés érdekében.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség a másodfokú bíróság számára kifejtette, hogy az ítélet megalapozott, a cselekmények minősítése törvényes és a férfival szemben kiszabott büntetés is arányos, melyre tekintettel az ítélet helybenhagyását indítványozta.

A bűnügyi felügyeletben lévő férfi ügyében másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !