Áfamentes sírmegváltást, állami segítséget sürget az MSZP

A sírmegváltás áfamentességét, illetve a rászorulóknak állami segítséget sürget Molnár Zsolt MSZP-s országgyűlési képviselő, pártigazgató a Facebookon szombaton közzétett videóban.

Kifejtette: egy hozzátartozó elvesztése mindig fájdalmas, ám ezt sokszor még indokolatlanul tovább növeli, hogy aránytalanul nagy költségeket kell viselniük a magyar családoknak a temetkezéssel kapcsolatban. Ráadásul a sírmegváltásért, sír újra megváltásáért áfát is kell fizetni. "Elfogadhatatlan, hogy ilyen helyzetben még áfafizetési kötelezettsége is legyen a magyar családoknak" - mondta a baloldali politikus.

Hozzátette: hiába kért magyarázatot Varga Mihály pénzügyminisztertől, hogy mi szükség van még erre is, érdemi választ nem kapott, ezért folytatja a küzdelmet a temetkezéssel kapcsolatos áfa eltörléséért.

Az ellenzéki politikus azt javasolja: a magyar állam nyújtson segítséget a rászorulóknak 50 százalékban a sírmegváltáshoz, ahogy temetésnél az önkormányzatok nyújthatnak szociális támogatást.

A magyar kormány intézkedjen, az Országgyűlés fogadja be ezeket a javaslatokat! "Legalább ezen a téren tegyük könnyebbé a magyar családok helyzetét! Cselekvésre van szükség, nem okoskodásra!" Ez nem pártpolitika vagy kampány kérdése - mondta Molnár Zsolt. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !