„Te is úgy halsz meg, mint a lányod!” – mondta nevelőapjának a gyilkos, majd lesújtott rá a baltával

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélet súlyosítását indítványozta azzal a férfival szemben, aki baltával támadt nevelőapjára.

Az ítélet szerint a vádlott élettársa a lakóházuk padlásán felakasztotta magát. Amikor ezt a férfi észlelte, segítségül hívta az utcában lakó nevelőapját – aki az élettársa vér szerinti édesapja –, és megpróbálták újraéleszteni a nőt, de nem jártak sikerrel. Ezt követően a két férfi vitatkozott, és a sértett azzal vádolta meg a nevelt fiát, hogy a lánya miatta lett öngyilkos.

A vádlott még ugyanezen a napon, egy baltával sétált át nevelőapjához, és a férfit azzal fenyegette meg, hogy „Te is úgy halsz meg, mint a lányod!”. Ezt követően a balta élével fejbe vágta a sértettet, aki a földre rogyott. A vádlott ezt követően elmenekült a helyszínről.

A bántalmazás következtében a férfi életveszélyes sérüléseket szenvedett, életben maradása csak a szerencsés véletlennek volt köszönhető.

A többszörösen büntetett előéletű, korábban visszaesőként emberölésért is elítélt vádlottat a Nyíregyházi Törvényszék emberölés bűntettének kísérlete miatt 10 év börtönbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen az ügyészség súlyosításért, az elkövető és védője enyhítésért fellebbezett.

A Debreceni Fellebbviteli Főügyészség az ítélőtáblához továbbított másodfokú indítványával az ügyészi fellebbezést fenntartotta, egyben a védelmi fellebbezések elutasítását indítványozta. A vádlott tisztában volt tettének súlyával és következményével, ugyanis a korábban elkövetett emberölési ügyében ugyanilyen módon, baltával követte el a bűncselekményt, melynek sértettje a bántalmazás következtében elhunyt.

A fellebbviteli főügyészség álláspontja szerint jelen ügyben további súlyosító körülmény, hogy a vádlott a cselekményét két büntetőeljárás hatálya alatt, nevelőapja sérelmére követte el, aki gyermekkorától gondoskodott róla. A férfi többszörösen büntetett előélete, az elkövetett cselekmény jellege és módja súlyosabb büntetés kiszabását indokolja.

Másodfokon az ügyben a Debreceni Ítélőtábla dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !