Gáz-riasztó fegyverrel akart kirabolni egy vegyesboltot egy anyagi nehézségekkel küzdő férfi Kocsolán

A Tolna Vármegyei Rendőr-főkapitányság gyors nyomozásának eredményeként a járási ügyészség a bűncselekmény elkövetését követően két és fél héttel, fegyveresen elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt sikeresen bíróság elé állított egy férfit. Az elkövető 2024. február 3-án, délután, egy gáz-riasztó fegyverrel akart kirabolni egy vegyesboltot.

A vád szerint az anyagi nehézségekkel küzdő férfi úgy ment be a Kocsolán található boltba, hogy a kapucniját a fejére húzta, az arcát a sáljával részben eltakarta, a nadrágzsebében pedig egy működőképes, úgynevezett szekrénytáras gáz-riasztó fegyvert vitt magával azért, hogy pénzt szerezzen. A vádlott az eladótól egy üveg bort és egy szatyrot kért, majd amikor a sértett megkérdezte, hogy kér-e még valamit, a férfi azt felelte, hogy „igen, a napi bevételt, a papírpénzt”. A férfi közben elővette a fegyvert úgy, hogy azt az eladó is jól lássa.

Mivel az eladó a követelést nem teljesítette, sőt ijedséget sem mutatott, hanem azt válaszolta, hogy a boltban kamera van, ezért az elkövető a fegyvert visszatette a zsebébe és zavartan azt felelte, hogy az csak egy öngyújtó. A férfi sietve kiment a boltból, így a cselekményével anyagi kárt nem okozott. A bolt kasszájában 100.000 forint volt.

A büntetett előéletű férfit még aznap éjjel elfogták és őrizetbe vették.

2024. február 6-án a Dombóvári Járási Ügyészség indítványának helyt adva a nyomozási bíró egy hónapra elrendelte a letartóztatását, majd 2024. február 21-én a járási ügyészség a Dombóvári Járásbíróság elé állította a férfit.

A bíróság vele szemben 2 év 10 hó börtönbüntetést szabott ki, a közügyek gyakorlásától 3 évre eltiltotta, továbbá rendelkezett a férfi korábbi felfüggesztett börtönbüntetésének végrehajtásáról. A járási ügyészség az ítéletet tudomásul vette.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !