Négyen egy ellen - A földön fekve rugdosták áldozatukat a borsodi rablók

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy felnőttkorú és három fiatalkorú fiú ellen rablás bűntette és más bűncselekmény miatt. Az elkövetők az utcán a sértett férfitól pénzt követeltek, egyikük leütötte, a földre került férfit valamennyien rugdosták, elvették a kabátját, a benne lévő készpénzzel és mobiltelefonnal. 

A vádirat szerint a vádlottak egy borsodi településen, az utcán gyalogosan közlekedő férfitől drogot és pénzt követeltek. Amikor a sértett megtagadta a készpénz átadását a felnőttkorú vádlott ököllel arcon ütötte.  Az ütéstől földre került férfit valamennyien testszerte megrugdosták, majd behúzták egy bolt melletti, kivilágítatlan utcaszakaszba, ahol tovább ütlegelték.

A vádlottak a helybéli italbolt feltörését is követelték tőle, aki erre nem volt hajlandó, ezért ismételten bántalmazták, majd felállították, közrefogták, elindultak vele, de menetközben is ököllel, tenyérrel ütötték. A férfinak kétszer sikerült a vádlottak fogásából kiszabadulnia, próbált elmenekülni, de mindkét esetben utolérték. Már az áldozat lakóhelyén jártak, amikor a felnőttkorú vádlott a kabátja átadására szólította fel. A sértett ez ellen is tiltakozott, mire a kabátot és az abban lévő mobiltelefont, 5.000 forint készpénzt, valamint személyi okmányait úgy vették el tőle a támadók, hogy a felnőtt mögé állva hátrafogta karjait, míg fiatalkorú társai szemből többször megütötték.

A sértett a bántalmazás következtében könnyebb sérülést szenvedett el.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő felnőttkorú vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást, míg a szintén letartóztatásban lévő fiatalkorú vádlottakkal szemben javítóintézeti nevelést indítványozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !