Kiraboltak egy munkabéreket szállító ügyvezetőt Budapesten

A Fővárosi Törvényszék előkészítő ülést tartott egy büntetőügyben, amelyben egy férfit társtettesként, két másikat bűnsegédként, egy továbbit pedig felbujtóként jelentős értékre csoportosan elkövetett rablás bűntettével vádolnak.

A vádirat szerint a negyedrendű terhelt egy kft.-nél dolgozott, ahol tudomást szerzett arról, hogy a cég ügyvezetői a munkavállalók bérét rendszeresen készpénzben szállítják és osztják szét a dolgozóknak, így ilyenkor nagy összegű készpénzt tartanak maguknál. A terhelt ezen információkat megosztotta az elsőrendű vádlottal annak érdekében, hogy egy megfelelő alkalommal az elsőrendű terhelt és társai az ügyvezetők által szállított készpénzt erőszakkal eltulajdonítsák.

Az elsőrendű a negyedrendű vádlott felvetését elfogadta és a rablásba beszervezte a másod- és harmadrendű vádlottat, illetve még egy további személyt is.

Az ominózus nap hajnalán az elsőrendű terhelt és az utóbb említett személy odaléptek a háza kapuján kilépő sértetthez, akinél mappákban és borítékokban ott volt a kft. munkavállalóinak munkabére, több mint 42 millió forint összegben. Az elsőrendű terhelt egy ütéssel a földre terítette, majd gázsprével arcon fújta, megütötte és meg is rúgta a sértettet. Dulakodni kezdtek, majd az elsőrendű vádlott megöléssel fenyegette a sértettet annak érdekében, hogy az ellenállását letörje. A két terhelt ezután több mappát és borítékot magához vett, továbbá eltulajdonították a sértett laptopját és a saját tulajdonát képező 250 ezer forint készpénzét is. A rablást követően a vádlott és társa a másod- és a harmadrendű terhelt segítségével menekült el a helyszínről. A vádlottak a kft. munkabérekre szánt pénzéből végül több mint 31 millió forintot zsákmányoltak.

Az előkészítő ülésen egyik vádlott sem ismerte be a bűnösségét és nem mondott le a tárgyaláshoz való jogáról, ezért a bíróság tárgyalásra utalta az ügyet.

Az eljárás május 18-án és 20-án a vádlottak, a sértett és tanúk meghallgatásával folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !