Hatan egy ellen: ásóval, lécekkel, és késsel bántalmaztak egy férfit Budapesten

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt hat, egymással rokonságban álló férfival szemben, akik ásóval, lécekkel, és késsel bántalmaztak egy férfit, akivel az egyikük korábban összeveszett. A sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint az egyik vádlott és a sértett barátok voltak. Az ominózus délután a sértett IX. kerületi lakásában tartózkodtak, amikor közöttük ismeretlen okból szóváltás alakult ki. A két férfi között a vita addig fajult, hogy a végén már késsel fenyegették, és kölcsönösen megsebesítették egymást. A vádlott később beszámolt a konfliktusról a családjának, akik felháborodtak a sértett viselkedésén, ezért elhatározták, hogy számon kérik rajta a történteket. A vádlottak még aznap éjszaka a társasház udvarán, illetve lépcsőházában talált ásóval, lécekkel a kezükben, felmentek a sértetthez, és bekopogtak hozzá.

A sértett nem nyitott ajtót, ezért az egyik támadó azt berúgta, majd bementek a lakásba, ahol rátámadtak a férfira és ütlegelték. A sértett a további bántalmazás elkerülése érdekében, kiugrott az első emeleti lakás ablakából, majd - már sérülten - próbált elmenekülni a környékről. Az elkövetők a sértettet a ház közelében utolérték, majd az eszközökkel folytatták a bántalmazást, miközben többször megütötték és megrúgták a földön fekvő férfit, továbbá egyikük késsel többször megszúrta. A vádlottak egy idő után felhagytak a támadással, beültek a közelben parkoló autóikba, és elhagyták a helyszínt.

A sértett a bántalmazás következtében súlyos, a szúrt sérülésekkel összefüggésben pedig életveszélyes sérüléseket szenvedett.

A Fővárosi Főügyészség a késelő vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, öt társát pedig súlyos testi sértés, valamint garázdaság bűntettével vádolja. A vádlottak közül négyen többszörös visszaeső elkövetők, velük szemben a főügyészség fegyházbüntetés kiszabását, két vádlottal szemben pedig próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott a vádiratban.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !