Brutális tömegverekedés tört ki egy nyíregyházi diszkó előtt, 11 személlyel szemben emelt vádat az ügyészség

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség 11 személlyel szemben emelt vádat, akik 2023 márciusában egy népszerű nyíregyházi szórakozóhely előtt verekedtek össze. 

A vádirat szerint 2023. március 3-án, este, egy nyíregyházi szórakozóhelyen megjelent az egyik vádlott, azonban őt az ajtóban álló két biztonsági őr nem engedte be, mert korábban probléma volt a viselkedésével. Ezen a fiatal férfi feldühödött és fenyegetődzni kezdett, majd telefonon felhívta testvérét és édesapját, azzal, hogy jöjjenek azonnal, és közösen vegyenek elégtételt az őt ért sérelem miatt.

Gépkocsival hajnali 2 óra körül érkeztek meg a rokonok, akik számon kérték a szórakozóhely előtt álló biztonsági őröket, majd a testvérek rátámadtak egyikükre. Ezt követően a testvérpár és a három biztonsági őr között verekedés tört ki, kölcsönösen ütötték egymást. Eközben az egyik testvér a kezére húzott fém ütésnövelő eszközzel, úgynevezett boxerrel az egyik biztonsági őrt szemen ütötte.

Az édesapa szerette volna szétválasztani őket, ám ekkor két vádlott vádlott többször ököllel arcon ütötte őt, majd a földre kerülő sértettet még többször nagy erővel a felső testén megrúgta.

A hangoskodásra a szórakozóhelyről kijött több vendég, akik részben a biztonságiak, részben pedig a testvérpár oldalán bekapcsolódtak a verekedésbe, és nagy erővel test szerte, ütötték-rúgták egymást. A tömegverekedés során, mely a szórakozóhely előtti parkolóhelyen történt, az édesapa életveszélyes sérülést, az egyik biztonsági őr súlyos, többen pedig könnyű sérülést szenvedtek.

A főügyészség a verekedésben részt vevő 11 férfit csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével, és az általuk okozott sérülésekhez igazodva életveszélyt okozó testi sértéssel, vagy súlyos testi sértéssel vádolja.

Bűnösségükről a Nyíregyházi Törvényszék fog döntést hozni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !