Feltört egy kocsit, kerékpárt lopott, megpróbálta betörni egy ház ajtaját, egy másikra pedig Molotov-koktélt dobott egy férfi Jászapátin

A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésével jogerősen lezárult annak a többszörösen büntetett előéletű, 30 éves férfinak a büntetőügye, aki 2021 júniusa és szeptembere között éjjelente a legkülönfélébb módokon keserítette meg több jászapáti lakos életét. Júniusban egy családi házba próbált meg bejutni. Átmászott a kerítésen, majd addig dörömbölt ittasan a bejárati ajtón, hogy betört annak kis ablaka. Szeptember elején egy üvegbe rongyot dugott, meggyújtotta, majd egy másik jászapáti házhoz vágta, amivel tüzet ugyan nem okozott, de betörte az egyik ablakot. Egy héttel később feltört egy utcán parkoló autót, amiből minden értéket magával vitt. Újabb egy hétre rá pedig ismét egy családi ház udvarába ment be, ahonnan egy kerékpárral távozott. 

Az ügyben 2022. június 3-án emelt vádat a Jászberényi Járási Ügyészség. A Jászberényi Járásbíróság 3 tárgyalást tartott. Az utolsón, 2023. június 14-én ítéletet hozott. A férfit, mint többszörös visszaesőt, magánlaksértés és lopás bűntette, valamint garázdaság és lopás vétsége miatt 4 év 7 hónap fegyházbüntetésre ítélte és 5 évre eltiltotta a közügyektől. 

Az ügyészség tudomásul vette az ítéletet. A vádlott és védője azonban elsődlegesen a lopási cselekmények alóli felmentés, másodsorban a kiszabott büntetés enyhítése érdekében fellebbezett, így az ügy másodfokon, a Szolnoki Törvényszéken folytatódott, ahol nemrég jogerősen befejeződött.

A fellebbezések nem vezettek eredményre. A Szolnoki Törvényszék másodfokú döntésében az elsőfokú bíróság törvényes és megalapozott ítéletét lényegét tekintve helybenhagyta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !