Egy tetőtéri zugban találták meg a régóta bujkáló H. Zoltánt a rendőrök, videón az elfogás

Egy tetőtéri zugból segítették ki a régóta bujkáló H. Zoltánt a Pest vármegyei rendőrök. Menekülni egyébként sem tudott volna, hisz az összes lehetséges útvonalat előzetesen lezárták.

Két betörés köthető a 44 éves férfihez a gyanú szerint. Tavaly júliusban egy ecseri telephely irodájából vitt el – egyelőre ismeretlen társaival - egy 5 millió forintot tartalmazó páncélszekrényt, 2023 szeptemberében egy fővárosi áruház irodahelyiségében kitéptek a falból egy széfet, majd a benne lévő közel 12 millió forinttal együtt elvitték.

A hónapokon át tartó felderítő munka eredményeként indult az akció. A nagykátai, a Pest vármegyei rendőrök munkatársai blokkolták a lehetséges menekülési útvonalakat, majd a MEKTO munkatársai az ingatlant átvizsgálását végezték. Töviről hegyire átnézték a házat, a célszemélyt végül egy, a tető és a falak között kialakított tárolóban rejtőzve találták meg. A guggoló H. Zoltán próbált maradni és ellenállni, de a rendőrök pillanatok alatt kimozgatták és megbilincselték.

Előállítását követően kihallgatása következett, H. Zoltán azonban nem tett vallomást, tagadta a bűncselekményeket és panaszt tett a gyanúsítás és az őrizetbe vétel ellen is.

A további eljárás lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folyik vele szemben. A nyomozás szélesítése jó eséllyel vezethet a felderített ügyek és a gyanúsítottak számának növeléséhez.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !