Világmárkák hamisítványaival kereskedett egy kínai kereskedő Tolnában

Vádat emelt a Szekszárdi Járási Ügyészség egy kínai kereskedő ellen, aki hamisított ruhákat árult az üzletében - közölte a Tolna Vármegyei Főügyészség az MTI-vel.

Az ügyészség háromrendbeli, iparjogvédelmi jogok megsértésének üzletszerűen elkövetett bűntettével vádolja a 25 éves kínai állampolgárt - írták a közleményben.

A ruhaüzletben - ahol az áruk beszerzését is ő végezte - több világmárkát utánzó ruhát árult, amelyek hamisítványok voltak. A vámhivatal járőrei ellenőrzést tartottak az üzletben és lefoglalták az illegálisan előállított ruhákat.

A hat ruhamárka közül három esetében a jogtulajdonosnak okozott vagyoni hátrány összege meghaladta a 100 ezer forintot, három esetben nem érte el a bűncselekmény értékhatárát, ezért utóbbiak ügyében megszüntették az eljárást.

A kereskedő a kihallgatása után elérhetetlenné vált a hatóságok számára, eredménytelen volt a felkutatása is. Az ügyészség a vádlott távollétében tartandó tárgyalásra tett indítványt.

A közlemény szerint a bűncselekmény egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását és vagyonelkobzást, valamint két sértett felé a polgári jogi igény elbírálását szorgalmazza a Szekszárdi Járásbíróságnál.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !