Botrányos jelenetek egy budapesti járaton: lepatkányozta a kerekesszékes nő kísérőjét a BKK egyik buszsofőre (videó)

Agresszíven, patkányozva, hülyegyerekezve rontott a BKK egyik buszsofőre egy mozgássérült, kerekesszékes utasra és kísérőjére, utóbbit fizikailag is megtámadta, megpróbálta összetörni a telefonját, írja a 444. Az eset után a BKK a busz kamerafelvételeire hivatkozva megvédte a sofőrt, ám a kísérő is videózott, és ezek a felvételek az ő igazát látszanak bizonyítani - közölte az RTL.

A 22 éves, 3-as típusú SMA-ban, gerincvelői izomsorvadásban szenvedő nő és a kísérője Kőbánya-Kispestről a 136-os busszal a Havanna lakótelepre utazott. A BKK szabályzata szerint a sofőr ilyenkor köteles lerakni a rámpát az utasnak. Ám a kísérő szerint a sofőr először letagadta, hogy lenne rámpa, majd megpróbálta rávenni őket, hogy menjenek a következő busszal.

Ezután a sofőr kénytelen volt elvégezni a munkáját, és elvinni a párost. A sofőr azonban a célmegállóból majdnem továbbvitte őket, mivel nem működött a leszállásjelző. Ekkor a sofőr dühbe jött: a nővel emelt hangon beszélt, a férfit pedig fizikailag megtámadta, megpróbálta összetörni a telefonját, hülyézte, patkányozta.

A kísérő később panaszt tett a BKK ügyfélszolgálatánál. Ebben így idézte fel az esetet „Kollégájuk azt állította, hogy nem jeleztünk, mikor pedig több utas is kiállt mellettünk, és mondták neki, hogy de igen, megnyomtuk a gombot, azt mondta, hogy szólnunk kellett volna neki, és ő egyébként csak szívességből engedte felszállni a buszra a barátnőmet, mert állítása szerint fel sem szállhatott volna. (A barátnőm egy Otto Bock Juvo elektromos kerekesszékkel kénytelen közlekedni, ami teljesen megfelel az önök utazási feltételeinek.)”

A BKK válaszában azt írta, hogy a sofőr „elmondása szerint nyugodtan kezelte a helyzetet, és minden feladatot az előírások betartásával végzett. (…) Megjegyezte, hogy munkáját mindig a társasági előírások szerint végzi, a munkavégzésével kapcsolatosan még ilyen jellegű észrevétel nem érkezett”. A vállalat szerint a busz kamerái is ezt a verziót igazolják.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !