Ittas állapotban, fegyverrel keltett riadalmat az utcán egy férfi, figyelmeztető lövést kellett leadnia a járőrnek

Alkoholt fogyasztott, majd karddal és gázriasztó fegyverrel viselkedett rendbontó módon a terhelt, aki a rendőri intézkedésnek is ellenszegült. Fegyveresen elkövetett garázdaság bűntette miatt a Budaörsi Rendőrkapitányság indított eljárást az ügyben, a Budakörnyéki Járásbíróság elrendelte a terhelt letartóztatását.

A bíróság közleménye szerint a gyanúsított az általa bérelt lakásban alkoholt fogyasztott egy ismerősével, majd kiment az erkélyére, ahol hangoskodott és több lövést is leadott egy gázriasztó fegyverrel. Ezt a férfi alsó szomszédja, valamint a kertben tartózkodó főbérlője is észlelte. Nem sokkal később a gyanúsított egy karddal lement a kertbe, ahol a főbérlő felszólította őt, hogy vigye vissza a kardot a lakásba. Ezt a férfi nem tette meg, hanem a karddal és a gázriasztó fegyverrel távozott az ingatlanból. Mivel az utcán a terhelt kabátja alól kilógott a kard tokja és markolata, mellénye alól pedig kilátszott a gázriasztó fegyver, ezért egy járőr megállította és felszólította tevékenységének abbahagyására. Ezt a terhelt nem tette meg. Zavartan viselkedett, majd gázriasztó fegyvere irányába nyúlt. Ekkor a rendőrjárőr egy figyelmeztető lövést adott le, valamint a gyanúsítottal szemben testi kényszert és gázsprayt alkalmazott, majd előállították a Budaörsi Rendőrkapitányságra.

A terhelt indokolatlanul erőszakos cselekménye a környezetében tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltett. A nyomozás még folyamatban van. Figyelemmel a terhére rótt cselekmény tárgyi súlyára, illetve a gyanúsított előéletére, feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a férfi a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, vagy elrejtőzne. Továbbá a terhelttel szemben más eljárás is folyamatban van, ezért nagy eséllyel újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el. Minderre tekintettel az ügyészi indítvány szerint a férfi letartóztatása indokolt.

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2023. január 7-ig.

A döntést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vette. Mivel a védő nem volt jelen, jogorvoslatra neki 3 munkanap áll a rendelkezésére, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !