Bevásárlás közben fosztott ki időseket egy férfi Székesfehérváron (videó)

A Székesfehérvári Járási Ügyészség vádat emelt azzal a többszörös visszaeső férfival szemben, aki bevásárlás közben fosztott ki időskorú, értékei elvételét megakadályozni nem tudó személyeket.

A vádirat szerint a férfi 2023 márciusában szabadult fegyházbüntetéséből, melyet időskorúak sérelmére elkövetett kifosztás miatt szabtak ki vele szemben. Ezt követően 2023 áprilisában - alig több mint két hét alatt - újabb 13 bűncselekményt követett el idős sértettek sérelmére.

A vádlott ebben az időszakban Székesfehérvár különböző élelmiszerüzleteiben idős emberek pénztárcáját lopta el jellemzően oly módon, hogy a sértettek bevásárlókocsijához ment, és az ott elhelyezett táskából a pénztárcát, a benne lévő bankkártyákkal, esetleg okiratokkal kivette és eltette. A vádlott a bűncselekményeket több alkalommal úgy követte el, hogy a sértett a bevásárlókocsija közvetlen közelében volt, esetleg csak elfordult.

A letartóztatásban lévő férfival szemben az ügyészség arra tett indítványt, hogy őt a Székesfehérvári Járásbíróság fegyházbüntetésre ítélje, és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !