Idős nőt erőszakolt meg egy fiatalkorú Borsodban

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság annak a fiatalkorú vádlottnak az ügyében, aki egy borsodi kistelepülésen behatolt az időkorú sértett otthonába, hogy sérelmére szexuális erőszakot kövessen el.

Az ítéleti tényállás szerint a fiatalkorú vádlott az éjjeli órákban, ittas állapotban hazafelé tartott, amikor az általa ismert időskorú nő otthonához ért, majd a kerítést átugorva, a bejárati ajtót befeszítve bejutott a lakóházba, ahol szembe találta magát a sértettel. Az idős hölgy számonkérte a terheltet, aki erre erőszakkal szexuális cselekményt kezdett végezni a nő sérelmére. A sértett folyamatosan védekezett, egy késsel is megpróbálta megfékezni a támadót, végül egy arra közlekedő autó zaja megzavarta a vádlottat, aki a sértett lakását sietve elhagyta.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság szexuális erőszak bűntettében és magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnösnek, és vele szemben 2 év 2 hónap fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést, mellékbüntetésül 2 év közügyektől eltiltást szabott ki, valamint kötelezte a bűnügyi költség megfizetésére. 

Az ítélet kiszabásánál enyhítő körülményként értékelte a vádlott megbánó magatartását, azt, hogy bocsánatot kért a sértettől. Súlyosító körülmény volt az ittas elkövetés és az, hogy idős, védtelen sértettre támadt, erkölcsileg elítélendő indítékból.

Az ítélet jogerős. 

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !