Gulyás Gergely elmondta, mikor lehet december 24. munkaszüneti nap

A parlament hétfői ülésnapján, az azonnali kérdések idején szóba került, hogy mikor tervezi a magyar kormány munkaszüneti nappá nyilvánítani december 24-ét, jelentette az MTI. Lukács László (Jobbik) azt a kérdést tette fel, hogy támogatja-e a kormány, hogy december 24. legyen munkaszüneti nap?

A kérdésre Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter válaszolt. Kifejezte reményét, hogy a kormány olyan hosszú ideig lesz még hivatalban, hogy december 24-ét is munkaszüneti nappá tudja tenni, ahogyan korábban nagypéntek esetében is így döntött. Az ország jelenlegi helyzetében az a kérdés, hogy lehet-e több munkaszüneti nap. Kicsit erősödjünk meg gazdaságilag, és azt követően lehet bővíteni a munkaszüneti napok számát – tette hozzá.

Lukács László erre úgy reagált, hogy a kormány szokás szerint gazdasági érvekkel takarózik, holott ebben az ügyben a családok érdeke lenne fontos.    

Gulyás Gergely viszonválaszában arról beszélt, hogy december 24-e már most is nagyon sokak számára munkaszüneti nap, de kétségkívül vannak, akik ezt szabadságként veszik ki. Ezután kicsit átfogalmazva megismételte korábbi válaszát: "Amikor kellően erősnek érezzük magunkat hozzá, akkor lehet tovább bővíteni a munkaszüneti napok számát, és akkor akár lehet ez december 24-e is." (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !