11 ezer forintot hagyott a 77 éves nő bankszámláján a végrehajtó, az asszonynak a szomszédai adnak enni

A végrehajtó eljárása után mindössze 11 ezer forint maradt a számláján annak a 77 éves nőnek, akitől elhunyt férjének gyereke követel 3 millió forintot – írta a Blikk. A lap szerint Gál Jánosné Erzsébet kétségbeesésében a bank vezérigazgatójának írt könyörgő levelet, hogy ne asszisztáljanak a teljes tönkretételéhez, de hiába.

"11 ezer forint maradt a számlámon, ennyit tudtam novemberben felvenni. Csak a gyógyszereim 40 ezerbe kerülnek. Más pénzt is levonhattak, mert jelenleg mínusz 75 ezer forint az egyenlegem, így tehát semmi pénzem nem maradt, így gyakorlatilag a teljes nélkülözéssel kell szembenéznem" – mondta. A nő nyugdíja mindössze 170 ezer forint.

„Két hónapja a szomszédaimtól kapok élelmet, a családsegítő központtól péksüteményt, de az életmentő gyógyszereimet már nem tudom kiváltani, a rezsimet nem tudom fizetni” – fogalmazott.

Erzsébet egy 23 négyzetméteres újpesti lakásban él, amely az élettársa tulajdona volt. A férfi három éve meghalt, a fia pedig követeli az örökséget, a garzon értékének ráeső részét, 3 millió 180 ezer forintot. Ennyit kellene a nyugdíjas asszonynak köteles rész címen kifizetnie - tudatta az RTL

Az újpesti Család- és Gyermekjóléti Központban azt az információt kapta, hogy a bank eljárása jogellenes volt, mert a számlán lévő pénzből csak a 60 ezer forint feletti összeget vonhatták volna le tőle.

A Blikk megkereste az örököst, hogy miért ragaszkodik az örökséghez, amikor az asszony láthatóan nem tudja kifizetni azt, de nem reagált a megkeresésre. A végrehajtó nem kommentálta az eljárást.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !