Életfogytiglanra ítélték az aszódi gyilkosság egyik vádlottját

Életfogytiglanra, 22 év fegyházra, illetve 3 év fegyházbüntetésre ítélte a Budapest Környéki Törvényszék szerdán azt a három embert, akik bántalmazták és kifosztották egy idős ismerősüket 2020 augusztusában Aszódon; a sértett a helyszínen belehalt sérüléseibe - tájékoztatta a bíróság az MTI-t.

Felidézték: a két férfi és a nő - az idősebbik férfi a másik nagybátyja, a nő pedig a barátnője - 2020 augusztus 22-én együtt iszogatott, majd elhatározták, hogy pénzt szereznek a 73 éves sértettől.

A két férfi bement ismerősük házába, és ott ütötte-verte, továbbá bicskával és villával is szurkálta az ágyban fekvő áldozatot, aki eleinte próbált védekezni, de idővel mozgásra képtelenné vált. Eközben a nő az utcán figyelt.

Végül az idős embert magára hagyták és 32 ezer forinttal, valamint egy zenedobozzal távoztak a bűntény helyszínéről.

Az orvosszakértői vélemény szerint a sértett nem sokkal - legfeljebb egy órával - a bántalmazás után meghalt. A holttestét a testvére találta meg augusztus 24-én - ismertették.

Az elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett emberölés miatt 22 év fegyházbüntetésre, a másodrendűt életfogytig tartó szabadságvesztésre - mindkettőjüket mint többszörös visszaesőt, halmazati büntetésül -, a nőt pedig bűnsegédként elkövetett rablás miatt 3 év fegyházbüntetésre ítélte a bíróság.

Az ítélet nem jogerős; az ügyészség és a védők egyaránt fellebbeztek a döntés ellen - olvasható a közleményben.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !