Egy szigetszentmiklósi ékszerüzlet kirablását akadályozták meg a rendőrök (videó)

Dupla nadrágot és maszkot vett, gumikesztyűt húzott, fejét kapucnival takarta el a 40 éves B. József és a 28 esztendős Sz. István. Egy szigetszentmiklósi ékszerüzlethez szaporázták lépteiket, vásárlást színlelve mentek be, majd támadásba léptek, volna… ha a rendőrök nem pontosan velük egy időben érkeznek, és ártalmatlanítják őket - írta közleményében a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrök jó ideje résen voltak, mivel a két férfi nem először került szembe a hatóságokkal erőszakos vagy vagyon elleni bűncselekmények miatt. Céljuk ez alkalommal is bűnös volt, körülbelül 30 millió forint értékű arany és ezüst ékszerre fájt a foguk.

A gyanú szerint Sz. István 2023. december 6-án délután a támadás előtt egy közeli buszmegállóban, sporttáskával a kezében várta ismerősét. Miután az megérkezett, megkezdték a terepszemlét, körbejárták az ékszerbolt épületét és kivártak kicsit, amikor döntöttek, irány az üzletbe. Míg B. József az ajtóban állt, társa elővette a játék pisztolyt, a pultra dobta táskáját és közölte az eladóval, hogy „ez egy rablás”, kezdjen pakolni. Ekkor érkeztek szigetszentmiklósi és vármegyés rendrőrök, akik meghiúsították a „bulit”, a támadókat pillanatok alatt a földre vitték, és megbilincselték.

A vallomást mindketten megtagadták, egyikük a gyanúsítása ellen is panaszt terjesztett elő. A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság jelentős értékre elkövetett rablás bűntettének kísérlete miatt folytatja velük szemben a büntetőeljárást, mindketten őrizetben vannak, letartóztatásukat kezdeményezték.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !