Egy férfi hidegvérrel megölte kolléganőjét egy veszprémi üzemben

A Győri Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyását indítványozza abban az ügyben, amelyben egy férfi hidegvérrel megölte kolléganőjét.

A férfi szabadidejében vérengző tartalmú online videójátékokkal szokott játszani. Ő és az áldozata is egy veszprémi üzemben dolgoztak. A férfi vonzalmat érzett a nő iránt, de nem merte megszólítani. A gyilkosság napján úgy ment az éjszakai műszakba dolgozni, hogy már több napja nem aludt, nem evett, kb. 30 doboz energiaitalt megivott. Ugyanebben a műszakban dolgozott a sértett is, aki a munkaidő letelte után a női öltözőbe ment. A vádlott követte, s az öltözőben szexuális ajánlatot tett a férjezett, kisgyermekes nőnek, aki azt visszautasította. A vádlott dühös lett, hátizsákjából elővett egy 12,5 cm pengehosszúságú kést, majd a sértett hasát, nyakát, mellkasát többször közepes-nagy erővel megszúrta. A nő segélykiáltásaira két kollégájuk a helyszínre sietett, amikor odaértek a vádlott késsel a kezében fenyegetően elindult feléjük is. Ezt követően ők hívtak segítséget. A sértett a helyszínen az életét vesztette. A gyilkost fél órán belül elfogták.

A Veszprémi Törvényszék a vádlottat aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Megállapította, hogy büntetéséből legkorábban 40 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen a vádlott és a védője jelentettek be fellebbezéseket. A Győri Fellebbviteli Főügyészség az ítélet helybenhagyását indítványozza, mivel álláspontja szerint az elsőfokú bíróság helyesen következtetett a férfi bűnösségére, a cselekményét helytállóan minősítette, a kiszabott büntetés szükséges.

Az eljárás másodfokon a Győri Ítélőtábla előtt folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !