Tizenéves fiatalok raboltak ki egy 71 éves tisszaalpári férfit

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Tiszakécskei Rendőrőrsének munkatársai két fiatalt gyanúsítanak azzal, hogy bántalmaztak egy idős férfit és elvették a pénzét.

Egy 71 éves tiszaalpári férfi értesítette a rendőrséget 2023. november 29-én kora este, és elmondta, hogy röviddel korábban kirabolták. Két ismeretlen csöngetett be hozzá, és amikor ajtót nyitott, rátámadtak, a pénzét követelték, miközben lefogták és ütlegelték. Az egyikük aztán meglátta a konyhaasztalon azt az autóstáskát, amelyben a sértett a pénzét tárolta. Átkutatták, kivettek belőle néhány tízezer forintot, majd kirohantak a házból, és a kapun átmászva elszaladtak. Az elkövetők a teljes arcukat eltakaró maszkot viseltek, azonban áldozatuk még így is tudott róluk használható személyleírást adni, ami elősegítette a felderítést.

A sértett azt is elmondta, hogy korábban egy ismerőse pénzt akart tőle kölcsönkérni, ám ő nem adott. A nyomozók ezen elindulva kiderítették, hogy ennek az ismerősnek a 19 éves fia és annak egy barátja – egy 18 éves fiatal – pont a bűntény után eltűntek a településről. Miután a beszerzett adatok alapján a nyomozók gyanúja megerősödött, hogy a bűncselekményt az éppen nagykorú férfiak követhették el, a keresésükbe kezdtek. Végül néhány órán belül mindkettejüket elfogták és őrizetbe vették.

A nyomozók a két fiatalembert rablás bűntettével gyanúsítják, és kihallgatásukat követően kezdeményezték letartóztatásukat.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !