A marihuána jellegzetes szagára figyelt fel az utcán egy szolgálaton kívüli rendőr, a lebukott dílert őrizetbe vették

Kábítószer-kereskedelem miatt őrizetbe vettek egy férfit Terézvárosban, további két férfit és egy nőt kábítószer-birtoklás elkövetésének gyanúja, egy másik nőt kábítószer fogyasztása miatt hallgattak ki - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Azt írták, egy szolgálaton kívüli, terézvárosi rendőr figyelt fel december 15-én délután az Andrássy úton egy társaságra, amelynek tagjai kábítószerrel üzleteltek egy padon, és erős marihuánaszag terjengett körülöttük.

A rendőr értesítette kollégáit, akik az ötfős társaságnál 970 grammnyi kábítószert - zöld növényi törmeléket, barna drazsét és fehér, kristályjellegű port - találtak zacskókba porciózva, valamint több mint kétmillió forint is volt náluk.

A járőrök az öt embert előállították a VI. kerületi rendőrkapitányságra. Mindannyian elismerték a bűncselekmény elkövetését. Az ötödik férfit, az 57 éves T. Józsefet kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatását. A férfi nem tett vallomást, a budapesti lakásán tartott kutatáson mintegy 70 gramm droggyanús növényi törmeléket találtak - ismertette a rendőrség.

A gyanúsítottaktól lefoglalt anyagok az elsődleges szakvélemény szerint marihuána és ecstasy, amelyek feketepiaci értéke mintegy 3 millió forint.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !