Hamis mosó- és tisztítószergyártókra csapott le a NAV

Hamis mosó- és tisztítószergyártókra csaptak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) budapesti nyomozói, és csaknem ötvenmillió forint értékben foglaltak le készpénzt és karórát - közölte a vámhivatal az MTI-vel.

Azt írták, a jogtulajdonosoknak több mint százmillió forint vagyoni hátrányt okoztak az elkövetők. Az illegális tevékenység több keverőüzemben zajlott, az egyik helyszínen adózatlan cigarettát és kábítószert is találtak pénzügyőrök.

A tájékoztatás szerint a tevékenységet egy büntetett előéletű férfi koordinálta. A férfi irányítása mellett hamis mosószereket, öblítőket, egyéb tisztítószereket kotyvasztottak több budapesti keverőüzemben. A hamis termékek alapanyagait a banda tagjai szerezték be, majd a szereket megrendelésre elkészítették, és továbbértékesítésre eladták.

A pénzügyőrök több mint húsz helyszínen foglaltak le hamis termékeket, illetve a bűncselekmény elkövetését alátámasztó további bizonyítékokat szereztek be. A nyomozók munkáját a MERKUR bevetési egység, informatikusok és  bűnjelkezelők segítették.

A közleményben a NAV arra hívta fel a figyelmet, hogy a hamis mosó- és tisztítószerek nem egyeznek meg az eredeti gyártó által előállított termékekkel, tisztítási hatásfokuk nagyban eltérhet a valódi termékekétől, és akár egészségre is ártalmasak lehetnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !