A férfi még várandóssága alatt is folyamatosan bántalmazta élettársát

A Berettyóújfalui Járásbíróság előkészítő ülést tartott annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

Az előkészítő ülés során az ügyész ismertette a vádiratot. Az ügyészség beismerő nyilatkozat, valamint a tárgyaláshoz való jogról történő lemondás esetén a vádlottal szemben mértékes indítványt tett – 2 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztés – a büntetés tartamára vonatkozóan.

A vádlott az előkészítő ülésen tagadta a bűncselekmény elkövetését, valamint a tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le, ezért a bíró az ügyet tárgyalásra utalta.

A vádlott és a sértett egy Hajdú-Bihar vármegyei településen laktak egy házban, a vádbeli időszakban élettársak voltak. Kapcsolatukból 2020-ban és 2021-ben két kiskorú gyermek is született. A férfi féltékenysége, valamint pontosan meg nem határozható típusú tudatmódosító szerek használata miatt agresszívan kezdett viselkedni élettársával, akit 2020 augusztusától 2021. június 26-ig rendszeresen terrorizált és bántalmazott. A sértett szinte kórósan kötődött a vádlotthoz, amely oka lehetett annak, hogy ilyen sokáig eltűrte a veréseket. 

A vádlott 2021. március 11-én tanúsított agresszív, őrjöngő viselkedése miatt rendőri intézkedésre is sor került. A rendőrök ekkor a nőt és kiskorú lánygyermekét elvitték az ingatlanból, hogy a sértett a gyerekkel együtt a szüleihez tudjon költözni. Pár nappal később azonban a sértett visszaköltözött élettársához.  A bántalmazások folytatódtak, 2021. április 10-én a vádlott vitatkozni kezdett a sértettel, aki ekkor 24 hetes terhes volt, mert zavarta a kiskorú gyerek sírása. A veszekedés közben a férfi a nőt több helyen kikarmolta és ököllel a szemét megütötte. A férfi legalább eshetőleges szándéka súlyos sérülés okozására irányult. 

A közösen lakott házukban a férfi 2021. június 26-án, várandóssága 32. hetében a nő fejét többször ököllel megütötte. A bíróság 2021. július 6-án jogerősen kötelezte a vádlottat, hogy 60 nap időtartamra tartsa magát távol a sértettől. Az élettársi közösség végül megszakadt, mivel a 2021. július 16-át követően a bíróság súlyos tesi sértés elkövetése miatt elrendelte a vádlott letartóztatását. 

A büntetőügy tárgyalása 2024. február 13-án folytatódik.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !