Az autó szélvédőjén állt bosszút a kiskunfélegyházi férfi, amiért nem kapott tüzet a sofőrtől

A Kiskunfélegyházi Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki ittas állapotban egy parkolóban várakozó autó sofőrjétől tüzet kért, majd miután nem kapott, előbb szidalmazta a sofőrt, majd az autó szélvédőjébe is beleütött.

A vádirat szerint a büntetett előéletű helybéli férfi ittas állapotban odalépett egy kiskunfélegyházi ház előtt parkoló autóhoz és annak vezetőjétől – az ügy másik terheltjétől – tüzet kért a cigarettájához. A sofőr nem adott tüzet a vádlottnak, aki ezért szidalmazta a férfit.

Ezután a sofőr elindult az autójával, a vádlott pedig utána ment és – mivel a férfinak az autóval, a pár méterre lévő kereszteződésnél meg kellett állnia – utolérte a gépkocsit. Ekkor a férfi a jármű elé lépett és megütötte annak szélvédőjét. Ezt már a vezető sem hagyta annyiban, visszatolatott a parkolóba, kiszállt az autóból, odaszaladt a vádlotthoz és őt egy alkalommal a mellkasánál meglökte, amelynek következtében az ittas férfi a földre esett.

A két férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos cselekménye alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Az ügyészség a sofőrrel szemben az eljárást egy évre felfüggesztette, mivel a gyanúsított jövőbeni magatartására tekintettel az eljárás megszüntetése várható, míg társával szemben garázdaság vétsége miatt vádat emelt és büntetővégzés hozatalára irányuló eljárásban – tárgyalás mellőzésével – végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

A vádlott bűnösségéről a Kiskunfélegyházi Járásbíróság fog dönteni.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !