Zelenszkij elismerte: az ukrán erők az oroszok ellen a szárazföldön nem tudnak látványos sikereket felmutatni

Ukrajnára nincs jó hatással az, hogy a világ figyelme Izrael felé fordult, a Közel-Keleten zajló háborús konfliktus nem segít országának - ismerte el Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a Fox News amerikai tévécsatorna által kedden sugárzott interjújában.

Az ukrán államfő a hírtelevíziónak adott interjúban megállapította, hogy a közel-keleti helyzet szintén egy kihívás a világ számára, és azt mondta, hogy Oroszország "nagy kívánsága" volt az, ami kialakult Izraelben.

Volodimir Zelenszkij fontosnak tartotta ugyanakkor, hogy országa további segítséget kapjon az orosz agresszió elleni harchoz, és úgy fogalmazott: "remélem, a Kongresszus segít nekünk, és az Egyesült Államok mellettünk áll majd".

Az ukrán államfő kifejtette, Ukrajna készen áll arra, hogy az Egyesült Államokkal közösen hadiipari gyártókapacitást építsen ki, ami mindenki számára nyereséget hozna.

Volodimir Zelenszkij elismerte, hogy az ukrán erők az oroszok ellen a szárazföldön nem tudnak látványos sikereket felmutatni, ahogy fogalmazott, a "harctér nem küld jó üzenetet". Ugyanakkor felhívta a figyelmet arra, hogy a Fekete-tengeren van előrelépés, és azt mondta: az orosz fekete-tengeri flotta egy részét sikerült megsemmisíteni, aminek következtében Oroszország már nem rendelkezik a korábbi tengeri erővel.

Az ukrán elnök fontosnak jelölte meg a harcot a "közös értékekért", de megjegyezte, hogy az ukránok veszítik életüket a háborúban és nem az európaiak, vagy az amerikaiak.

Úgy vélte, hogy Ukrajna a globális hatalmi konfliktus középpontjában áll. Az ukrán háború lezárásáról szóló tervek közül azokról, amelyek a Donbasz és a Krím átadásával járnának, azt mondta, hogy az "nem béketerv", és egy ilyen forgatókönyvre Ukrajna nem áll készen.

Donald Trump volt amerikai elnök azon kijelentésére, miszerint "egy nap alatt" képes lenne lezárni a háborút, az ukrán elnök azt mondta: meghallgatná, milyen lépéseket tartalmaz a volt elnök, és republikánus elnökjelölt-aspiráns békeformulája. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !