Késsel támadt a segítségére siető mentősre egy férfi Fejérben

A Fejér Vármegyei Főügyészség közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt vádat emelt azzal a férfival szemben, aki késsel támadt a segítségére siető mentősre.

A vádirat szerint a férfi azt tapasztalta, hogy házastársa és gyermekei távoztak a lakásból. A vádlott azt feltételezte, hogy végleges szándékkal elköltöztek, így elkeseredésében nagy mennyiségű alkoholt fogyasztott, nyugtatót vett be és elhatározta, hogy öngyilkos lesz. A férfi tapétavágó késsel többször megvágta magát, majd búcsúzásképpen üzenetet küldött anyjának, illetve munkahelyi felettesének. A munkatársa értesítette a rendőrséget és a mentőszolgálatot.

A mentőszolgálat kiérkezésekor a férfi több sebből erősen vérzett, majd amikor a mentős el akarta venni a kezéből a kést, a férfi rátámadt, a sarokba szorította, és a tapétavágó késsel a sértett feje irányába szúrt. A mentősnek a támadást sikerült elhárítania, a rendőrök pedig a férfit megbilincselték.

Az ügyészség vádiratában a terhelttel szemben fegyházbüntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, továbbá az elkövetéshez használt kés elkobzását indítványozta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !