Tetten érték Pécs belvárosának mumusát

Egy betöréssorozat borzolta a kedélyeket a pécsi belváros üzleti köreiben, mert két hét leforgása alatt több helyre is behatoltak. Az elkövető mindenhol pénzre utazott. Általában a váltópénzt vitte el, de volt, hogy a fiókban is zsákmányra lelt - közölte a rendőrség.

A rendőrök éjszakánként szinte üzletről üzletre jártak, és várták, mikor akad horogra a betörő.

Nem kellett sokáig várni, 2023. november 8-án hajnalban elérkezett a nagy pillanat. A rendőrök először egy kávézónál vettek észre betörési nyomokat, majd a környéket tovább pásztázva egy étterem előtt megpillantottak egy gyanús alakot, aki épp egy oszlop mögé próbált elbújni.

Miután elfogták, a ruhájából előkerült egy símaszk is, amely jól ismert kelléke volt az elkövetőnek. Szobrászszerszámokat is találtak nála, azonban a vésőt és a kalapácsot ő valószínűleg teljesen másra használta.

A Pécsi Rendőrkapitányság ötrendbeli lopás és háromrendbeli lopás kísérlete miatt nyomoz a 66 éves pécsi férfi ellen, aki a kihallgatásán mind a nyolc esetet elismerte. Tetteivel közel 150 ezer forintos lopási és több százezres rongálási kárt okozott. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !