A DK nagy mértékben korlátozná a vendégmunkások számát és bizonyos munkakörökben meg is tiltaná az alkalmazásukat

A Demokratikus Koalíció (DK) álláspontja szerint nem olcsó munkaerőre kell építeni a magyar gazdaságot, hanem a magyar dolgozók számára kell európai béreket teremteni - erről online sajtótájékoztatón beszélt Varga Ferenc független képviselő, a DK bér- és munkaügyi árnyékminisztere.

A politikus úgy fogalmazott: még mindig az Orbán-kormány "asztalán van a jogszabálytervezet", ami több százezer EU-n kívüli vendégmunkás hazai alkalmazását tenné lehetővé. Ezen pedig a "Fidesz-közeli munkaerő-közvetítők milliárdos tulajdonosai fognak tovább gazdagodni" - tette hozzá.

Hangsúlyozta, a Demokratikus Koalíció nagy mértékben korlátozná a vendégmunkások számát és bizonyos munkakörökben meg is tiltaná az alkalmazásukat. A nagyvállalatok a vendégmunkásokkal nem szoríthatnák le a magyar dolgozók bérét, miközben be kellene tartaniuk a munkavédelmi- és munkaidőszabályokat, valamint az egészségügyi előírásokat - jelentette ki Varga Ferenc.

A DK csak olyan vállalati beruházásoknak adna állami vagy uniós támogatást, amelyek legalább kilencven százalékban magyar munkaerőt foglalkoztatnak és az európai átlagbért elérő jövedelmet garantálnak - közölte.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !