Márki-Zay Péter: mindig a Fidesz fog nyerni

Nincs információm róla, hogy külföldről támogatják-e Karácsony Gergely kampányát, de sok sikert kívánok neki és az ellenzéknek az önkormányzati választáson Budapesten – jelentette ki ez egyesült ellenzék 2022-es miniszterelnök-jelöltje az ATV Start Szigorlat című műsorában a 24.hu szerint.

Márki-Zay Péter közölte: „míg Orbán Viktort és a Fideszt Soros, illetve az Európai Néppárt támogatta annak idején, bennünket csak a külföldön élő magyarok támogattak, még a titkosszolgálat sem tudta bebizonyítani az ellenkezőjét”. A hódmezővásárhelyi polgármester szerint a ’22-ben együtt indult ellenzék a még be nem nyújtott szuverenitásvédelmi törvénynek is megfelelt volna, „hiszen a pártokhoz nem jutott külföldi pénz.”

Hozzátette: „Egy diktatúrában egyébként lényegtelen kérdés, hogy mennyi pénzből, hogyan kampányol az ellenzék, hiszen a választási rendszer automatikusan azt adja, hogy mindig a Fidesz fog nyerni. Ez mellékes kérdés ahhoz képest, hogy mikor lesz esély egyszer egy olyan választást rendezni Magyarországon, ami valóban szabad és nem automatikusan a Fidesz fogja megnyerni”.

Márki-Zay szerint a DK-nak sohasem volt az ellenzéken belül többsége, a Fidesz 15 éve felépítette azt a narratívát, hogy Orbánnál is nagyobb rossz Gyurcsány, ez tartja őket hatalmon – mondta. Az ellenzéknek akkor volt a legtöbb esélye Orbánnal szemben, ha nem a DK elnöke vagy felesége indul a választáson, ebben értett egyet az ellenzéki szavazók kétharmada – jelentette ki Márki-Zay.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !