Jobbik: legalább húsz-harminc százalékos béremelésre van szükség, így megállítható az a folyamat, hogy a munkavállalók elhagyják az országot

Meg kell becsülni a magyar munkavállalókat, mielőbb rendezni kell a béreket és jobb életkörülményeket kell teremteni számukra - jelentette ki Balassa Péter, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője zalaegerszegi sajtótájékoztatón.

A Jobbik álláspontja szerint legalább húsz-harminc százalékos béremelésre van szükség, így megállítható az a folyamat, hogy a munkavállalók elhagyják az országot.

A politikus közölte: pártja kampányának köszönhető, hogy visszavonták a vendégmunkástörvényt, amely november elsején lépett volna hatályba. Ez lehetőséget adott volna arra, hogy közel 500 ezer ázsiai vendégmunkás érkezzen az országba, akiket leginkább akkumulátorgyárak összeszerelő üzemeiben kívántak foglalkoztatni - vélekedett Balassa Péter.

Azt a közel 24 milliárd forintot, amelyet munkásszállók építésére költenek, a magyar munkavállalókra kellene fordítani - mondta.

Nagy Bence, a Jobbik Ifjúsági Tagozat elnöke kifejtette, a támogatásokkal a kis- és középvállalkozásokat kell megerősíteni, mert "ez adja a nemzetgazdaság gerincét".

A fiatalok lakhatási gondjaira megoldást jelentene, ha az állam és az önkormányzatok nagyobb szerepet vállalnának a bérlakások építésében, valamint felújításában. Ezeket az ingatlanokat a pályakezdők a piaci ár feléért vehetnék bérbe - mondta.  

A javaslatcsomaggal - többek között a bérek rendezésével és a támogatásokkal - megelőzhető a magyar munkavállalók, illetve fiatalok elvándorlása - fogalmazott Benke Richárd zalaegerszegi jobbikos önkormányzati képviselő.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !