Járókelők vették üldözőbe a rablót Budapesten, majd feltartották a rendőrök kiérkezéséig (videó)

A Pesti Központi Kerületi Bíróság - nem jogerősen - 10 év fegyházbüntetést szabott ki egy férfival szemben, aki fél év alatt kétszer rabolta ki ugyanazt a vegyesboltot - közölte a Fővárosi Főügyészség az MTI-vel.

A közlemény szerint a 24 éves férfi 2020. december 30-án délután ment be egy XVI. kerületi vegyesboltba, ahol egy konyhakéssel az üzlet bevételét követelte; a pénztáros félelmében a pénzt átadta, a vádlott a zsákmánnyal elmenekült.

A férfi pontosan hat hónappal később, 2021. június 30-án, ismét a délutáni órákban, ittasan ment be ugyanabba a vegyesboltba. Egyik kezében konyhakést tartva az üzletben eladóként dolgozó nőt felszólította, hogy adja át a kasszában lévő pénzt és ne hívja a rendőrséget.

A nő, miután a férfi távozott, segítségért kiáltott, amire több járókelő is üldözőbe vette a rablót. A férfi menekülés közben a kést egy árokba dobta, majd a bolttól nem messze, egy autóbusz-állomás közelében elesett, ahol a járókelők utolérték és a rendőrök érkezéséig lefogták.

A Budapesti XIV. és XVI. Kerületi Ügyészség a férfival szemben kétrendbeli, felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette és kényszerítés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a bíróságra.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság bűnösnek mondta ki a vádlottat és 10 év fegyházbüntetésre ítélte. A férfi és védője fellebbezett, így az ítélet nem jogerős - áll a közleményben.


KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !