Drogot termesztett és az áramot is lopta egy gyáli férfi

A Pest vármegyei vizsgálók vádemelést javasolva továbbították egy drogtermesztés aktáját az ügyészségre. A gyanúsítás menet közben kiegészült, hisz az ültetvény gondozója lopta az áramot.

Egy bejelentést követően érkeztek a rendőrök egy gyáli házhoz. Az egyenruhások a pincében terjedelmes ültetvényre bukkantak, de máshol is találtak már leszüretelt, vagy éppen gyarapodó cannabist. Mindkét helyiségben kiépített öntöző-, szellőztető és fűtőrendszer, időkapcsolós világítás teremtette meg az illegális kertészethez szükséges ideális feltételeket. Összesen 273 növényt és kilószámra (26,8 kg) száradó cannabis virágzatot, tápoldatokat, műtrágyát foglaltak le.

Ha az elején nem is, az eljárás későbbi szakaszában B. Krisztián beismerő vallomást tett, állítása szerint a magokat külföldről szerezte be.

Az áramszolgáltató munkatársai megállapították, hogy a házban felszerelt mérőórát megbütykölték, így az nem jelezte a fogyasztást - közel 700 ezer forint káruk keletkezett.

A jelenleg is bűnügyi felügyelet alatt álló férfi ellen a kábítószer-kereskedelem, valamint lopás bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya befejezte, az iratokat átadták az ügyészségnek.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !