Családi házakba betörve tízmilliós értékekben loptak el készpénzt és vagyontárgyakat a miskolci betörők

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt három férfi ellen minősített lopás bűntette miatt, akik családi házakba betörve milliós, illetve tízmilliós értékekben loptak el készpénzt és vagyontárgyakat.

A vádirat szerint az egyik férfi 2022. október és december hónapokban a teraszajtót felfeszítve, állványzaton felmászva bejutott miskolci épülőfélben lévő családi házakba, és onnan többmilliós értékekben lopott el elektronikus berendezéseket, kézi szerszámgépeket, háztartási felszerelési tárgyakat.

2023. január végén, délután, a vádlott két társával együtt az ablakot befeszítve bementek egy miskolci családi házba, ahonnan számítógépeket, tartozékaikat, kézi szerszámgépeket, mobiltelefonokat, elektronikai berendezéseket, nagy értékű órát és készpénzt tulajdonítottak el, mintegy 14 millió Ft értékben.

Az ügyészség a büntetett előéletű, többszörös visszaeső, letartóztatásban lévő elkövetővel szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A két társával szemben - egyik büntetett, a másik büntetlen -  börtönbüntetés és közügyektől eltiltás a vádhatóság indítványa.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !