Baráti sörözésnek indult, kórház lett a vége

A Szikszói Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen súlyos testi sértés bűntette és garázdaság vétsége miatt. A vádlott a sörözőben vele együtt italozó két férfira támadt, egyiküknek súlyos, töréses sérüléseket okozott, míg a másik férfi ököl ütések következtében könnyebb sérüléseket szenvedett.

A vádirat szerint a vádlott lakóhelyén, egy borsodi kisvárosban lévő sörözőben italozott együtt több személlyel. A társaságból két férfi hazaindult, kimentek a térköves udvarra, azonban a vádlott egyiküket kézzel fellökte, mire a férfi földre zuhant és a továbbiakban nem tudott felállni, az esés következtében mozgásképtelen lett. A másik férfi a pultosnővel együtt kihúzta a kerítéshez. A vádlott viszont ebbe a férfiba is belekötött, amikor autóba ülve el akart menni, szidalmazta, dulakodni kezdett vele, többször ököllel megütötte. A földön fekvő sértett rászólt a vádlottra, de ő tovább ütlegelte a férfit, aki ráesett a kerítésnél fekvő sértettre.

A bántalmazás következtében a mozgásképtelenné vált férfi súlyos, töréses sérüléseket szenvedett el, és kórházba kellett szállítani. Arról, hogy nála maradandó fogyatékosság fennáll-e vagy sem, egy év múlva lehet dönteni. A másik férfi könnyebb, zúzódásos sérüléseket szenvedett el, azonban magánindítványt nem terjesztett elő.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben pénzbüntetést indítványozott.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !