A kormány szerint üzemterv szerint halad az oltóanyaggyár építése Magyarországon

Az RTL tudósítása szerint Varga Zoltán, a Demokratikus Koalíció (DK) országgyűlési képviselője a Debrecenbe tervezett nemzeti oltóanyaggyárról tett fel kérdést a parlament, arra hivatkozva: a gyárnak már egy éve termelnie kellene, azonban leálltak az építéssel, a költségek viszont egyre nőnek. 

A Covid-járvány idején Orbán Viktor miniszterelnök azt ígérte, hogy az első vakcinákat már 2022 decemberében legyárthatják Debrecenben.

„Megépül-e valaha a nemzeti oltóanyaggyár, mit terveznek ott gyártani és milyen munkát végzett tavaly a 22 alkalmazott 321 milliónyi munkabérért?” – kérdezte Varga Zoltán, arra utalva, hogy a cég beszámolója szerint a gyár még nem üzemel, de néhányan már jelentős fizetést vihetnek haza. 

A DK-s politikus azt is felvette: Debrecenben közszájon forog, hogy a beruházás pusztán a Fidesz egy újabb kifizetőhelye, és a milliós fizetéseket jórészt „fideszes feleségek, szeretők, barátnők és hozzátartozók” veszik föl.

Vitályos Eszter, a Kulturális és Innovációs Minisztérium parlamenti államtitkára „ízléstelen, minden alapot nélkülöző baloldali vádaskodásnak” nevezte a képviselő szavait. Kijelentette: a beruházást a Debreceni Egyetem valósítja meg, az épületcsarnok héjszerkezete 2022 decemberére elkészült, jelenleg a gyártóberendezések beszerzése zajlik. 

A munkálatok az ütemezésnek megfelelően zajlanak, a gyár fel fog épülni – mondta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !