Bajonettel és feszítővassal akarták rendezni a konfliktust Nógrádban

A Salgótarjáni Járási Ügyészség vádat emelt egy apa és a fia ellen, akik veszélyes eszközökkel felfegyverkezve akarták rendezni a sértettel fennálló konfliktusukat.

A vád szerint a két férfi egy korábbi közlekedési incidens miatt autóval elmentek a sértett otthonához. A 21 éves férfi egy feszítővassal, apja pedig egy bajonett tőrrel a kezében szállt ki a járműből, és az ingatlan kapujában összevesztek a házigazdával. 

A szóváltás hamarosan tettlegességig fajult, ennek során az idősebb férfi a bajonettel hadonászva többször megvágta a sértett hasát, aki ekkor az autója platóján lévő villanytartó karóval kiütötte a támadója kezéből a tőrt, mindeközben a fiatalabb vádlott ököllel kezdte ütni a sértett arcát, miközben a feszítővasat a másik kezében tartotta. Ezután a fiú abbahagyta a bántalmazást és apját is megpróbálta lecsillapítani, aki az ekkor a helyszínre érkező rendőrök hivatali személygépkocsijának egyik ablaküvegét betörte.

A sértett a vádlottak bántalmazása következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban figyelemmel a bántalmazás módjára és az ütések helyére a súlyosabb sérülések elmaradása csak a véletlennek volt köszönhető.

A járási ügyészség felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntettével és súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolta meg a 41 és 21 éves férfiakat. Vádiratában indítványozta, hogy a bíróság ítélje őket felfüggesztett szabadságvesztésre, kobozza el tőlük az elkövetéshez használt eszközöket, valamint fizettesse meg velük az eljárás során keletkezett 28 801 forint bűnügyi költséget is.

Az ügyben a Salgótarjáni Járásbíróság dönt.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !