100 napra elegendő illegális potencianövelőt rendelt Indiából egy kecskeméti férfi

A Kecskeméti Járási Ügyészség gyógyszerhamisítás bűntette miatt vádat emelt egy férfival szemben, aki - a vád szerint - 100 napra elegendő, Magyarországon forgalomba hozatali engedéllyel nem rendelkező potencianövelő gyógyszert rendelt az interneten keresztül Indiából.

A vádirat szerint a kecskeméti férfi – az ügy vádlottja – az interneten keresztül, kétféle potencianövelő gyógyszert rendelt Indiából. Az elkövető a két gyógyszerből, összesen 140 tablettát rendelt és azokat a kecskeméti lakóhelyére kérte szállíttatni. A megrendelt gyógyszerek azonban nem jutottak el a vádlotthoz, mert az azokat tartalmazó postai küldeményt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Repülőtéri Igazgatósága 2023. március 30. napján áruátvizsgálásra kiválasztotta, majd a tablettákat lefoglalta.

A nyomozás során megállapították, hogy a megrendelt potencianövelők egyike sem rendelkezik forgalomba hozatali engedéllyel Magyarországon, így azok importja, birtoklása illegális. A lefoglalt gyógyszerek mennyisége ráadásul a személyes szükséglet szintjét lényegesen meghaladta, mivel azok 100 napra elegendő hatóanyaggal rendelkeztek.

Az ügyészség a férfival szemben gyógyszerhamisítás bűntette miatt emelt vádat. A Kecskeméti Járásbíróság a vádlott bűnösségét a váddal egyezően megállapította és büntetővégzésében – tárgyalás mellőzésével – 150 000 Ft pénzbüntetésre ítélte, míg a gyógyszereket elkobozta.

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !