Putyin ígéretet tett az annektált területek újjáépítésére

A négy ukrajnai régió, Herszon, Zaporizzsja, Donyeck és Luhanszk Oroszország általi annektálásának első évfordulóján Vlagyimir Putyin orosz elnök ígéretet tett a háború sújtotta területek újjáépítésére.

A Kreml internetes oldalán közzétett videóüzenetben azt mondta: „iskolákat, kórházakat, lakóházakat és utakat, múzeumokat és műemlékeket” építenének újjá és állítanának helyre. Hozzátette, hogy minden orosz régió testvéri segítséget nyújt az újjáépítésben.

Putyin a videóban hangoztatta: nagy feladat és nehéz kihívások megoldása áll előttünk, történelmi régióink újjáépítésének és társadalmi-gazdasági fejlődésének nagyszerű programjának megvalósítása. Kiemelte: a kitűzött céljainkat mindenképpen el fogjuk érni.

Az orosz elnök történelmi és sorsdöntő eseménynek nevezte a területek annektálását, amelyet a világ egyetlen országa sem ismert el. Köszönetet mondott egyben a területek lakóinak. „Egy nép vagyunk. Együtt mindent legyőzünk, minden kihívásra választ találunk” – hangsúlyozta.

Oroszország a több mint másfél éves háború után sem ellenőrzi még teljesen mértékben a négy elcsatolt régió egyikét sem. Ukrajnának hónapokig tartó harcok árán sikerült visszafoglalnia a területek egyes megszállt részeit. (MTI)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !