Kiszagolta a marihuánát egy kecskeméti rendőr

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai 5 kilónyi zöld növényi törmeléket és fél tucatnál is több marihuánatövet találtak egy házban - közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság.

Egy kecskeméti rendőr adatgyűjtésen járt egy helyi ingatlanban, amikor furcsa, jellegzetes szagra lett figyelmes. Gyanúját – mely szerint a házban marihuánatermesztés folyhat – megosztotta parancsnokával, aki bízott munkatársa „nyomozói szimatában”, ezért az épületben szemlét tartottak. Kiderült, a rutinos zsaru nem tévedett: a rendőrök az udvaron hét tő marihuánát találtak a gondozáshoz szükséges eszközökkel, valamint befőttesüvegekben és vödörben további 5 kg zöld növényi törmeléket.

A kábítószer termesztésével egy 43 éves férfit gyanúsítanak, őt őrizetbe is vették. Az egyébként büntetett előéletű K. István nem ismeretlen a rendőrök előtt: néhány hónapja egy közúti igazoltatás során elővett a zsebéből egy maréknyi zöld anyagot, amelyet a szájába tömött azért, hogy az ellene szóló tárgyi bizonyítékot megsemmisítse. Akkor járművezetés bódult állapotban vétsége miatt indult ellene eljárás.

A nyomozók kezdeményezték a férfi letartóztatását, amelyet a járásbíróság – a kecskeméti ügyészség indítványára – elrendelt. (Fotó: police.hu)

KÖVESSEN MINKET A FACEBOOKON !